Samen op een roze wolk drijven jullie een fantastische toekomst tegemoet!

Dat is wat ieder koppel zich wenst. Toch blijkt dit in het geval van nieuw samengestelde gezinnen  vaak niet vanzelf te gaan/ vanzelfsprekend te zijn. 60% van de nieuw samengestelde gezinnen haalt het vijfjarig jubileum niet? Voor veel ouders en hun partners liggen er namelijk nogal wat uitdagingen in het verschiet. En ook voor de betrokken kinderen blijkt het na de scheiding vaak een stressvol moment  als de partner van hun ouder bij hen in huis komt wonen?

Daarom is het goed als je liefst voorafgaand aan het samenwonen, maar tijdens kan natuurlijk ook altijd nog, de tijd nemen om samen stil te staan bij vraagstukken rond bijvoorbeeld:

 • de rolverdeling tussen ouder en stiefouder (Waarmee we dan, bij gebrek aan een juiste benaming, de nieuwe partner van de ouder bedoelen. Want ‘stiefouder’ is eigenlijk de benaming voor de nieuwe partner van de ouder na overlijden van de andere ouder);
 • ieders eigen plek in het nieuwe gezin;
 • het  verschil tussen bloedband en verworven band;
 • het contact met de ex (hoe regel je de vakantie/verjaardagen/ feestdagen);
 • de toegevoegde waarde van de stiefouder;
 • de regels in huis;
 • de verschillende gezinsculturen en –geschiedenissen;
 • enz.

Het maakt je bewust en  verhoogt de kans om bij de 40% van de samengestelde gezinnen te gaan horen die wél succesvol zijn. En wie wil dat nou niet! Investeer daarom in jezelf en je nieuwe gezin en laat je coachen door een gecertificeerd stiefplancoach zoals ik. Ik leid jullie in vijf stappen naar jullie eigen persoonlijke  Stiefplan.

De thema’s die in 5-6 bijeenkomsten  van 1 ½-2  u. aan bod komen zijn:

 1. Wie zijn wij als nieuw samengesteld gezin en waarom doen wij deze ‘cursus’
 2. Partnerrelatie en rolverdeling. We focussen op de versterking van de partnerrelatie en de rolverdeling tussen ouder en stiefouder
 3. Opvoeden in het nieuwe gezin. We verkennen de vier opvoedstijlen en zoeken naar overeenstemming tussen de beide partners hierin.  Welke afspraken kunnen we samen vastleggen in het Stiefplan?
 4. Bewustwording van ieders eigen plek in huis en de organisatie rondom bijzondere dagen (afspraken).
 5. Terugblik, tips en tools en eventueel nog aandacht voor onderwerpen die nog onvoldoende aan bod zijn gekomen.

Dit alles in de beslotenheid van jullie eigen huis of op een locatie ‘buiten de deur’ net wat jullie het fijnst vinden.  Klik hier voor de tarieven.

 

logo_stiefplan_coach

 

Back to Top