“Talks”

“Talks” zijn gezellige bijeenkomsten voor jou, als (nieuwe) partner van een gescheiden ouder. Soms is het wel eens  fijn om met ‘lotgenoten’ te praten over de bijzondere positie die je dan in neemt.  Want een bijzondere positie heb je!

Opzettelijk gebruik ik de term stiefouder niet, omdat deze benaming feitelijk voorbehouden is aan de nieuwe partner van een vader of moeder na overlijden van de andere ouder. Maar vaak wordt de term ‘stief’ toch gebruikt om de verhouding aan te geven tussen jou en het kind van je partner omdat er simpelweg geen andere benaming voor is. En eigenlijk ben je natuurlijk ook geen ouder, tenminste niet van de kinderen van je gescheiden partner . Wat ons meteen brengt bij één van de kenmerken van een samengesteld gezin (zie ook Stiefplancoaching “Samen verder”)  namelijk bloedband en verworven band naast elkaar.

Deze kenmerken zullen als uitgangspunt dienen voor de ‘Talks”.

Onze aanpak

Het doel van de ‘Talks” is dan ook tweeledig. Aan de ene kant wil het je de mogelijkheid bieden om in een ongedwongen sfeer  ervaringen en ideeën uit te wisselen met anderen. Het zal zeker een feest der herkenning zijn. Aan de andere krijg je ook een stukje achtergrondinformatie, van waaruit je bepaalde gevoelens en ervaringen kunt verklaren, wat soms een hele geruststelling kan zijn en waardoor je het een en ander meer kunt relativeren.

Onder het genot van een kop koffie/ thee en iets lekkers  erbij starten we deze ‘talks’ met  een inloopmoment, waarna  de bijeenkomst er als volgt uit zal zien:

  • Kort kennismakingsrondje
  • Gespreksvormen rond het thema van die ochtend/ middag/ avond
  • Mogelijkheid tot napraten/ kletsen

Eind oktober zullen we in zowel Goirle als Koningslust met een try-out van deze ‘talks’  starten.

Omdat we het laagdrempelig willen houden zullen de kosten voor deze try-out € 3,- p.p. bedragen. Hiervoor krijg je dan een gezellige en zinvolle avond  van 19.30 – 21.00 uur met koffie/ thee en iets lekkers aangeboden.

Lijkt het je leuk en zinvol om deel te nemen? Stuur dan een mail via deze site of meld je telefonisch aan via 06-44213477.

Back to Top