Jij en je nieuwe gezin

Je ouders zijn of gaan scheiden. Je woont nu samen met je broertje(s) en zusje(s) of alleen met je vader of moeder in een eenoudergezin. Je moet om gaan met deze verliessituatie. Je voelt je verloren….

Of misschien is je vader of moeder  verliefd geworden op een andere man of vrouw en helemaal blij en gelukkig. Daarvan word je als kind ook helemaal blij. Toch!? Of toch niet!?

Een nieuwe man of vrouw in het leven van je vader of moeder kan soms ook erg verwarrend voor je zijn.  Je andere ouder is misschien (nog) wel erg verdrietig of boos om de scheiding en jij misschien ook wel? Je voelt je machteloos en/ of hebt het gevoel dat je er tussenin staat. Je begrijpt je vader, maar ook je moeder.  En hoe vind je zelf de nieuwe vriend(in)? Heb je het gevoel dat hij/zij jouw plaats ‘in pikt’, of vind je hem/ haar eigenlijk best aardig?  Heeft hij/ zij ook kinderen? Heb je daar een klik mee, of loopt het allemaal nog stroef?

Zo maar een greep uit de gevoelens waar je als kind van gescheiden ouders mee te maken kunt krijgen.  Als één van je ouders gaat samenwonen met een  nieuwe partner verandert er vaak nog meer  voor je. Misschien ga je wel in een ander huis wonen en misschien zelfs wel in een andere plaats en moet je naar een andere school? Je ‘positie’ verandert misschien wel. In het vroegere gezin was je de oudste en in het nieuwe gezin ben je plotseling de middelste. Als enigst kind krijg je opeens een broertje/ zusje of meerdere broertjes/ zusjes.

Kortom een scheiding en of vorming van een nieuw gezin kunnen ongemerkt meer invloed op je  hebben dan je zou denken. Het kan dan fijn zijn om hier eens met een buitenstaander of lotgenootje(s) over te praten. Bij Lenny Vermeulen Remedial Teaching & Meer bieden we je hier de mogelijkheid toe door het voeren van individuele gesprekken. Hierin besteden we veel aandacht aan je persoonlijke ervaringen, het herkennen van gevoelens en het uiting geven hieraan op een manier, die bij jou past. We vergroten waar nodig je weerbaarheid, waardoor je zelfvertrouwen groeit en je (weer) rust leert vinden in deze onrustige periode/ situatie.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Back to Top